BODROGKISFALUD HÍREI

Miskolci Toborzó Iroda hírek

Elszállították azokat a cipősdobozokat, melyeket a miskolci katonák állítottak össze, rászoruló fiataloknak. A felhívásra a megye hivatásos, szerződéses és önkéntes állománya is megmozdult, így 2 hónap alatt több mint 100 dobozt gyűjtöttek. A csomagokat gondosan becsomagolták és címkével látták el, melyeken megjelölték, hogy kinek szánják azokat.

 

Hosszú percekig pakolták az ajándékokat tartalmazó, ünnepi díszbe öltözött cipősdobozokat a miskolci katonák a Toborzó Iroda előtt álló autóba. Az iroda munkatársai október végétől gyűjtötték hivatásos, szerződéses és tartalékos állományuk családjaiban feleslegessé vált, de megkímélt állapotú ruháit, játékait és ajándéktárgyait. Ezek a dolgok, egyesek részére már nem okoznak örömet, másoknak viszont az alapvető létfenntartáshoz szükséges eszközök mellett, már nem jut anyagi fedezet a testet és lelket melengető eszközökre.

Meleg pulóver, nadrág, társasjáték, plüss figurák többek között ezeket rejtik a katonák ajándékdobozai. A felhívásra egy emberként mozdult meg a Miskolci Toborzó Iroda, a 2. Vattay Antal Területvédelmi Ezred 10. Területvédelmi Zászlóalj és a Magyar Honvédség Légi Műveleti Vezetési és Irányítási Központ 3. Gerinc Radar Mérőpont állománya. Az irodába minden héten több alkalommal is érkeztek a dobozok és volt olyan tartalékos katona is, aki többször megfordult a Hatvanötösök útján.

Grúbert Roland a Magyar Vöröskereszt Borsod-Abaúj-Zemplén megyei szervezetésen igazgatója elmondta, nagy örömmel fogadták a katonák gyűjtését és fontos, hogy a lakosság belássa, a rászoruló embereknek nincs lehetőségük ünnephez méltó körülmények között várni Jézus születését. Ezért a legkisebb ajándék is hatalmassá nő a szemükben. Ezeket a dobozokat most az Abaúji kistérségbe szállítják a Toborzó Irodából.

Nagy Géza őrnagy kiemelte, ez a több mint 100 doboz valódi összefogás eredménye. A megye hivatásos, szerződéses és önkéntes katonáink és családtagjaik is megmozdultak a felhívásra. A Miskolci Toborzó Iroda vezetője elmesélte, hogy amikor otthon készítette a csomagokat, kislánya sorra hozta oda azokat a játékokat, ajándéktárgyakat melyet saját bevallása szerint nélkülözni tud, „Apa, még ezeket is csomagold be a gyerekeknek, had legyen nekik is igazi a karácsony!”