BODROGKISFALUD HÍREI

Adócsökkentés a béremelésért

Dr. Mengyi Roland országgyűlési képviselő úr nagy örömére szolgál, hogy tájékoztathatta a sajtó képviselőit, a minimálbér jövőre 15%-kal emelkedik, összege 127.500 Ft-ra nő. A szakmunkás minimálbér is jelentősen 25%-kal emelkedik, 161 ezer forint lesz. A béremelések 2018-ban folytatódnak: a minimálbér újabb 8%-kal emelkedik 138.000 Ft lesz, a szakmunkás minimálbér újabb 12%-kal emelkedik és összege 180.500 Ft lesz. Ez a nagy béremelés a munka megbecsüléséről szól. A rendszerváltás óta nem volt még olyan jelentős minimálbéremelés és szakmunkás minimálbéremelés, mint amit a kormány által tető alá hozott bérmegállapodás biztosít - olvasható a kiadott sajtóközleményben.
Dr. Mengyi Roland
Országgyűlési képviselő
Levelezési cím: 3580 Tiszaújváros, Pf.:184
3580 Tiszaújváros, Irinyi János u. 3. Telefon: 20/370-8403
http://www.mengyiroland.com, info@mengyiroland.com

Sajtóközlemény

Adócsökkentés a béremelésért

Dr. Mengyi Roland országgyűlési képviselő úr nagy örömére szolgál, hogy tájékoztathatta a sajtó képviselőit, a minimálbér jövőre 15%-kal emelkedik, összege 127.500 Ft-ra nő. A szakmunkás minimálbér is jelentősen 25%-kal emelkedik, 161 ezer forint lesz. A béremelések 2018-ban folytatódnak: a minimálbér újabb 8%-kal emelkedik 138.000 Ft lesz, a szakmunkás minimálbér újabb 12%-kal emelkedik és összege 180.500 Ft lesz. Ez a nagy béremelés a munka megbecsüléséről szól. A rendszerváltás óta nem volt még olyan jelentős minimálbéremelés és szakmunkás minimálbéremelés, mint amit a kormány által tető alá hozott bérmegállapodás biztosít.

Az elmúlt években a kormány azért dolgozott, hogy segély helyett munkából éljenek a magyarok, és mindenki, aki tud és akar, az dolgozhasson. 12%-ról 4,7%-ra csökkent a munkanélküliség, mely a rendszerváltás óta a legalacsonyabb érték és jóval az EU átlaga (8%) alatt van. Emelett évről évre csökkentjük az adókat és béremeléseket indítottuk a közszférában. A mostani egyik legfontosabb célkitűzés, hogy a versenyszférában, a legalacsonyabb fizetésűeknél is jelentős béremelés induljon, és mindenki úgy érezze, hogy megéri dolgozni. Ugyanilyen fontos, hogy a szakmunkás minimálbér is jelentős mértékben növekedjen. A szakemberek megbecsülése a gazdasági növekedés és a munkahelyteremtés alapja is. A magyar gazdaságnak, a hazai és az itt működő külföldi vállalatoknak és a lakosságnak is nagyon nagy szüksége van a jó szakemberekre.

Egyedülálló a béremelés abból a szempontból is , hogy az MSZP-SZDSZ kormányok gyakorlatával szemben nem hitelekből valósul meg.
A legfontosabb vállalkozásokat érintő adócsökkentések:
-Januártól egységesen, minden vállalkozásra 9% lesz a társasági adó, ez az EU-ban a legalacsonyabb.
Magyarország ezzel az egyik legvonzóbb befektetési országgá válik.
-A kisvállalkozói adókedvezmény a duplájára nő, a KATÁ-t - az eddigi félmillió helyett - havi 1 millió forintos bevételig választhatják a vállalkozások.
-A KIVA értékhatár használhatóságának megemelésével (1 milliárdos mérlegfőösszeg) a kormány a gyorsan növekedő középvállalatokat támogatja.
- A munkáltatói járulékok jövőre 5 százalékponttal, majd 2018-ban további 2 százalékkal csökkennek.

Ez a béremelés nem jöhetett volna létre a munkaadók kormánnyal való konstruktív együttműködése nélkül. Borsod-Abaúj-Zemplén megyében is működnek folyamatosan olyan vállalkozások, amelyekre kedvezően hatnak majd az újonnan elfogadott adózási feltételek. Érdemes ezek közül kiemelni a csokoládé fővárosát, Szerencset, a Hell Energy Magyarország Kft.-nek otthont adó Szikszót vagy akár a söréről híres Bőcsön is.